Professionele competentietest

Ben jij benieuwd naar je competenties of wil je de competentie verder ontwikkelen van medewerkers binnen jouw organisatie? Dan biedt een professionele competentietest uitkomst. Talenten en competenties in kaart brengen zorgt ervoor dat je ze optimaal kunt benutten. Bovendien brengt een competentiescan groei, ontwikkeling en succes voor jouw bedrijf met zich mee. Meer weten over alle voordelen van de me.scan? Lees er hier alles over! 

Wat is een professionele competentietest?

Een professionele competentietest richt zich op het in kaart brengen van zowel bestaande als verborgen competenties van werknemers. Het is een vragenlijst die werknemers en managers kunnen invullen. Zo wordt van het hele team duidelijk wie welke vaardigheden bezit, wie welke vaardigheden wel of niet benut, en welke vaardigheden er nog ontwikkeld kunnen worden. 

Een competentietest kan binnen diverse branches worden gebruikt. Zo kan het toegepast worden binnen een bedrijf, maar ook binnen het onderwijs of het sociaal domein.

me.scan onderscheidt zich doordat een competentiescan verder kijkt dan naar vaardigheden alleen. Het analyseren van competenties met een competentietest of competentieanalyse brengt gedrag van mensen in kaart. Zo kun je als manager, werknemer, docent, student, en als organisatie als geheel groeien. 

me.scan brengt een professionele competentietest met zich mee die inzicht geeft in het bestaande en nog te bereiken potentieel. We bieden toegankelijke tools, met een positieve en ondersteunende insteek. Ben jij klaar voor een duurzame ontwikkeling als mens, team of organisatie? 

Competenties analyseren met een competentiescan

Competenties in kaart brengen en competenties analyseren met een competentiescan is een belangrijke stap om jezelf, je team of jouw organisatie te ontwikkelen. Dankzij een competentie assessment of competentietest leer je welke talenten er in huis zijn en of deze optimaal benut worden of niet. Niet alleen kun je op deze manier jezelf beter positioneren binnen je werk of het meeste halen uit je team. Door competenties in kaart te brengen, zorg je ook voor een betere communicatie tussen teamleden onderling. Het wordt duidelijk wie waar goed in is, wat bevorderlijk is voor samenwerken en teamspirit. 

Bovendien kun je door competenties te analyseren er achter komen wat er nog mist binnen de organisatie. Zo kunnen werknemers bepaalde beoogde vaardigheden ontwikkelen, en kun je helder in kaart brengen wat voor rollen er nog gevuld moeten worden. De ontbrekende competenties kunnen een leidraad zijn voor een vacature, om een voorbeeld te noemen.

Ook binnen het onderwijs en de zorg (sociaal domein) kan een professionele competentietest van pas komen. Studenten en scholieren brengen door middel van een test of assessment hun competenties in kaart. Niet alleen helpt dit de student of scholier om een goede keuze te maken voor een vervolgstudie, het verlicht de werkdruk van docenten en begeleiders aanzienlijk. 

Hoe werkt een competentie assessment van me.scan?

Een competentie assessment van me.scan kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Zo kun je online de me.scan doen en binnen 10 minuten je competenties in kaart brengen. Met 8 beelden kun je zien wat er achter gedrag schuilgaat; de professionele competentietest heeft een reflectief onderdeel op je zelfbeeld, waarbij je een keuze maakt uit 24 competenties. Bij de me.scan krijg je een persoonlijk rapport waarmee je inzicht krijgt in bestaande kwaliteiten, welke vaardigheden nog niet benut worden, en in wat voor valkuilen je kunt trappen. Met onze competentie assessment krijg je als individu inzicht in jouw vaardigheden, zodat je jezelf optimaal kunt ontwikkelen.

Wil je graag een competentie assessment inzetten binnen je team? Ook dat is mogelijk met de we.scan. Dit is een tool gericht op competentie ontwikkelen van medewerkers. Door een professionele competentietest in te zetten binnen je bedrijf, kan talent bewust worden ingezet. Dat scheelt een hoop tijd. Door de bestaande competentie te ontwikkelen van medewerkers, kunnen zij makkelijker op elkaar inspelen. Dit bevordert een efficiënte manier van werken; dat is voor iedereen op de werkvloer wel zo prettig.

Weet je niet wat voor rol of functie bij je past of wil je als organisatie meer inzicht in wat voor competenties nog missen? Dan kun je kiezen voor de me.talentmatch. Dit is een competentie assessment waardoor je inzicht krijgt in wat voor werkzaamheden, welke functies, en wat voor werkomgeving bij je past. 

Daarnaast biedt het inzicht in welke competenties nog ontbreken binnen je organisatie, zodat je helder op zoek kunt gaan naar de juiste kandidaten. 

Samengevat: een competentietest of competentie assessment is dé manier om vooruitgang en groei te boeken – als individu én als bedrijf.

Competentietest voor jouw bedrijf? Neem contact op

Wist je dat we ter ondersteuning van onze tools opleidingen aanbieden? Zo kun je talentontwikkeling en coaching op de werkvloer optimaal implementeren.

Bij vragen over onze competentietest of opleidingen, kun je gerust contact met ons opnemen. We staan met plezier voor je klaar om je vragen te beantwoorden of je te adviseren over onze tools. 

Plan jouw online kennismaking!

Interesse in onze tools of opleidingen?

Maak kennis met ons aanbod van verschillende masterclasses, opleidingen en producten omtrent talentontwikkeling. Deze formule is ontwikkeld voor zowel individuen en groepen. Ideaal voor jouw organisatie! Ben jij klaar om te ontdekken waar jouw krachten liggen en hoe je deze het best kunt ontwikkelen en inzetten?

Neem contact op

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner