Waarom de Me.-scan?

  • Versterk binnen 10 minuten jouw analysecapaciteit

  • Een beeldende scan die zicht geeft op het onbewuste en dus wat medewerkers niet kunnen vertellen

  • Ervaar zelf hoe toegangelijk en spot-on de Me.-scan is

Me logo PNG

Waarom de Me.-scan?

  • Versterk binnen 10 minuten jouw analysecapaciteit

  • Een beeldende scan die zicht geeft op het onbewuste en dus wat medewerkers niet kunnen of willen vertellen

  • Ervaar zelf hoe toegangelijk en spot-on de Me.-scan is.

Wat is de Me.-scan?

De Me.®-talentscan is ontwikkeld door en eigendom van TheTrueTalentTeam Group B.V.

De Me.-scan vindt zijn basis voor een belangrijk deel in de analytische psychologie zoals die is ontstaan uit het werk van Professor Karl Gustav Jung.

In de jaren negentig van de vorige eeuw is er een breed organisatie- en mensmodel ontwikkeld waarin met name de onbewuste drijfveren achter het zichtbare gedrag van mensen en organisaties zijn uitgewerkt. In deze onderzoeken zijn onder andere archetypische beelden ontwikkeld die zicht bieden op voorkeur of allergie voor een aantal specifieke gedragsgebieden.

In 2013 is de Me.-scan vanuit deze bestaande basis ontwikkeld door TheTrueTalentTeam Group B.V. met een drietal zakelijke competentiesets, een toegankelijke vormgeving en rapportagevormen die geschikt zijn als basis voor bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling, studieloopbaanbegeleiding en consultancy.

De Me.-scan is een talentscan die binnen 10 tot maximaal 15 minuten online ingevuld kan worden op een laptop, tablet/iPad en/of smartphone. De Me.-scan is opgebouwd uit twee delen. In het eerste deel wordt een combinatie van beelden en symbolieken gebruikt die het niveau van de persoonlijke beleving aanspreken. Deze beleving geeft direct inzicht voor welke gedragsgebieden iemand de voorkeur heeft en daarmee zicht op zijn of haar talenten. In het tweede onderdeel van de Me.-scan worden uit 24 competenties de 10 competenties gekozen die iemand het beste vindt aansluiten op zijn of haar kwaliteiten.

De keuze voor de competenties is een zuiver cognitief proces waarin iemand feitelijk zijn of haar huidige zelfbeeld weergeeft. De samenhang tussen de keuzes in de twee onderdelen van de Me.-scan laat zien in hoeverre iemand zijn of haar natuurlijke talenten herkent en in hoeverre deze talenten zijn ontwikkeld. De Me.-scan is op geen enkele wijze oordelend of beperkend en is niet gericht op het “meten” van het niveau van iemands talenten, competenties of skills.

Wat maakt het verschil?

Vrijwel alle instrumenten in de markt werken met vragen of stellingen, zoals de Me.-scan dat ook doet met de competentiekeuzes die alleen appelleren aan het persoonlijk bewuste. Elke reactie op een vraag of stelling is een cognitief proces wat betekent dat er vooral zicht wordt verkregen op iemands zelfbeeld. De achtergronden van gedrag (of het uitblijven van gedrag) zijn niet vanuit de cognitie of het zelfbeeld te detecteren. In het licht van talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling is zicht op de onbewuste lagen, waarin zich talenten, belemmeringen en drijfveren bevinden, belangrijk. Dit zicht kan alleen worden verkregen door naast het cognitieve niveau ook het niveau van de persoonlijke beleving aan te spreken.

De Me.-scan is de enige scan op de markt die zowel op het persoonlijke bewuste, persoonlijk onbewuste en het collectief onbewuste appelleert

Wil je zelf ervaren hoe de Me.-scan dit laat zien? Kom erachter wat zich in jouw onbewuste afspeelt en doe de scan.