De Me.-scan is de beste talentscan op de markt!

Wil je meer inzicht verkrijgen in het aanwezige talent binnen jouw organisatie? Dan is de Me.-scan de meest ideale talentscan voor jou. Dankzij jarenlange ontwikkeling van het Me.-model is de Me.-scan de meest uitgebreide scan op de markt. Naast het zelfinzicht in gedrag en persoonlijkheid meet je met de Me.-scan ook niet-bewuste gedragsaspecten, thematische inzichten en karaktereigenschappen.

Hierdoor wordt al het aanwezige talent binnen een organisatie in kaart gebracht en zie je direct of het personeel op de juiste plek zit. Ook krijg je een goed beeld van de heersende organisatiecultuur en zie je direct waar ruimte zit voor verbetering.

Wat is een talentscan?

Een talentscan is een onderzoek naar de eigenschappen, drijfveren en talenten van personen. Hierdoor worden de waarden, het natuurlijk potentieel en aangeleerde patronen inzichtelijk gemaakt. Met behulp van deze data kom je erachter waar ruimte zit voor persoonlijke ontwikkeling op individueel niveau. Een organisatie doet er goed aan om het personeel te blijven stimuleren om zichzelf te ontwikkelen. De talentscan is in dat geval een eerste stap richting persoonlijke ontwikkeling van werknemers.

Waarom kiezen voor de Me.-scan?

De Me.-scan, ook wel eens de Me.-talentscan genoemd, is enorm breed toepasbaar en geschikt voor alle organisaties. Je kunt de scan onder andere inzetten als eenmalige activiteit voor zelfreflectie van het personeel. Zij leren zichzelf en andere medewerkers beter begrijpen. Ze krijgen immers meer inzicht in hun onbewuste gedragsaspecten en kwaliteiten.

Dankzij de Me.-scan krijg je als organisatie inzicht in de vervolgstappen die genomen moeten worden om de organisatiecultuur op de juiste wijze bij te stellen. Een goed functionerend team moet elkaar kunnen vertrouwen en elkaars drijfveren leren herkennen en begrijpen. Op deze manier ontstaat er namelijk minder verwarring en kunnen problemen verholpen worden.

Bovendien is het noodzaak dat de kwaliteiten in een team in verhouding staan en de teamleden elkaar aanvullen. Zo weten ze dat ze afhankelijk zijn van elkaar en niet alles op hun eigen houtje doen. Door de scan in te laten vullen door alle werknemers krijg je een duidelijk beeld van de huidige organisatie- en personeelsstructuur. 

Wat maakt de Me.-scan anders dan andere talentscans?

Waar andere scans in de (test)markt, zoals de MBTI of Big Five, meer de focus leggen op het in kaart brengen van competenties en gedragingen, ligt de focus van de Me.-scan meer op de ontwikkeling van persoonlijke eigenschappen. Zo worden ook de onbewuste voorkeuren, talenten en eigenschappen van werknemers in beeld gebracht om tot de beste talent ontwikkeling te komen.

Daarnaast kunnen de resultaten van alle werknemers gebundeld worden tot één accuraat teamprofiel. Hierdoor krijg je niet alleen in inzicht in de kwaliteiten, talenten en vaardigheden van werknemers op individueel niveau, maar ook op niveau van de organisatie als geheel. Het aanwezige talent wordt in één keer in beeld gebracht waardoor je ook direct ziet wat er nog mist.

Aan de hand van de resultaten van de Me.-scan leren werknemers elkaars drijfveren beter begrijpen. Conflicten zullen hierdoor niet uit de weg worden gegaan, maar zullen juist aangepakt worden. Door elkaar beter te begrijpen ontstaat er een veiligere omgeving en wordt er beter gecommuniceerd.

Opleiding en training voor de Me.-scan

Om te leren werken met de Me.-scan en hem te mogen toepassen dien je een opleiding/training te volgen. Dit ten behoeve van de validiteit van de resultaten en de handelingen die hierop volgen. Hiervoor hebben wij diverse opleidingen en cursussen opgesteld die je leren om met de Me.-scan te werken en deze op de juiste manier toe te passen. Voordat je de Me.-scan kan en mag toepassen dien je minimaal de Me.-master 1 af te ronden.

Alle geslaagde kandidaten zullen vervolgens deelnemen aan een accreditatieprogramma om de validiteit van de scan te blijven waarborgen. Ieder jaar krijg je minimaal vier keer de mogelijkheid om deel te nemen aan een intervisiebijeenkomst die je online kunt bijwonen. Hier zal onder begeleiding van een Senior Opleider geoefend worden met het toepassen van Me.-profielen.

Wil je de Me.-scan op een bredere manier gaan toepassen? Dan bieden wij additionele opleidingen en masterclasses aan. Op deze manier kun jij jezelf blijven ontwikkelen om de Me.-scan op alle mogelijke vlakken toe te kunnen passen. 

Eventueel is het voor organisaties ook mogelijk om een Me.-coach in te schakelen die de Me.-scan binnen de organisatie zal afnemen en toepassen. Dit kan handig zijn voor organisaties die geen tijd of financiële middelen hebben om eigen personeel op te leiden. Bovendien waak je zo over de objectiviteit binnen ontwikkelingstrajecten.


Plan jouw online kennismaking!

Interesse in onze tools of opleidingen?

Maak kennis met ons aanbod van verschillende masterclasses, opleidingen en producten omtrent talentontwikkeling. Deze formule is ontwikkeld voor zowel individuen en groepen. Ideaal voor jouw organisatie! Ben jij klaar om te ontdekken waar jouw krachten liggen en hoe je deze het best kunt ontwikkelen en inzetten?

Neem contact op

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner