“Ik realiseerde dat mijn handelingen vaak waren gericht op anderen tevreden te stellen, niet uit persoonlijke overtuiging”

Een inspirerend gesprek met Edwin van Haperen

Wij spraken Edwin van Haperen, een gepassioneerde ondernemer, eigenaar van V-KLIC en toegewijde vader van drie kinderen. Edwin heeft onlangs de me.master1* opleiding afgerond en deelde met ons zijn fascinerende reis van zelfontdekking, mede mogelijk gemaakt door de impact van de me.scan.

Edwin glimlacht wanneer hij vertelt over zijn eerste kennismaking met de me.scan: “Ik kwam voor het eerst in aanraking met de me.scan in 2020. Op dat moment zat ik een beetje vast en zocht ik naar manieren om mezelf verder te ontwikkelen. Ik had al verschillende andere tests gedaan, zoals TMA en DISC, maar die gaven me niet het inzicht waar ik naar op zoek was. Toen raadde iemand me de me.scan aan en dat bleek een schot in de roos te zijn”.

Hij benadrukt het onderscheid van de me.scan ten opzichte van andere tests: “Wat me aansprak, was dat de me.scan écht draaide om mijzelf. Terwijl andere tests zich meer richtten op wat anderen van me verwachtten of wilden, bracht de me.scan mijn eigen drijfveren en behoeften aan het licht. En dat was precies wat ik nodig had”.

Op de vraag of hij ons meer kon vertellen over hoe de me.scan hem geholpen heeft bij zijn persoonlijke ontwikkeling vertelt Edwin enthousiast: “De me.scan gaf me niet alleen inzicht in waar mijn energie vandaan kwam en waar ik mijn energie verloor, maar het liet me ook zien dat ik sommige dingen deed omdat anderen dat van me verwachtten, niet omdat ik ze zelf wilde doen. Dat was een eyeopener voor me. Het heeft me geholpen om te focussen op wat ik écht belangrijk vind en waar ik gelukkig van word”.

Bij het antwoord op de vraag wat de motivatie was om de me.master 1 opleiding te volgen, straalt Edwin vastberadenheid uit: ” Ik wilde graag meer leren over hoe ik de me.scan kon gebruiken om anderen te helpen hun eigen pad te vinden en zichzelf te ontwikkelen. Ik zie het als een waardevolle tool die ik kan inzetten bij bedrijven en teams om hen te helpen hun volledige potentieel te benutten”.

Hij vervolgt: “Door de me.scan ben ik naast privé ook zakelijk gegroeid. Zo heb ik met mijn bedrijf de V-KLIC methode ontwikkeld. De V-KLIC methode vormt een eenvoudige benadering die organisaties leidt naar een cultuur van bewustzijn en betrokkenheid. De “V” van Visie dient als de leidraad voor strategische ontwikkeling, terwijl “K” van Kijken het belang van observatie onderstreept. Met “L” van Luisteren wordt het luisteren naar en begrijpen van de medewerkers benadrukt. “I” van Informeren staat voor de verspreiding van essentiële kennis en “C” van Communiceren voor het bevorderen van een open dialoog. Dit samenspel van elementen creëert een omgeving waarin iedereen bijdraagt aan het gezamenlijke doel”.

Edwin benadrukt: “De me.scan is slechts het startpunt. De echte transformatie begint wanneer je de inzichten toepast in je dagelijks leven. Het is als het leren rijden in een auto; je leert pas echt door te doen. Ik denk dat de me.scan een waardevolle tool is voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Het geeft inzicht in jezelf op een manier die andere tests niet kunnen bieden. Ik hoop dat mijn verhaal anderen kan inspireren om ook de kracht van de me.scan te ontdekken en hun eigen pad van groei en ontwikkeling te volgen”.

*De me.master 1 is een opleiding voor professionals die willen zien wat er achter gedrag schuilgaat. Met de me.master 1 kun je de me.scan begrijpen, terugkoppelen en integreren in jouw manier van werken. De me.master 1 biedt je precies de kennis die je nodig hebt om direct zelf aan de slag te gaan met de me.scan. 

De opleiding bestaat uit twee trainingsdagen en een accreditatieochtend.

Trainingsdatum worden in overleg bepaald. Schrijf je snel in en ga na de zomervakantie zelf aan de slag met de me.scan!

 Bekijk hier alle opleidingen van de me.scan Company.


Plan jouw online kennismaking!

Interesse in onze tools of opleidingen?

Maak kennis met ons aanbod van verschillende masterclasses, opleidingen en producten omtrent talentontwikkeling. Deze formule is ontwikkeld voor zowel individuen en groepen. Ideaal voor jouw organisatie! Ben jij klaar om te ontdekken waar jouw krachten liggen en hoe je deze het best kunt ontwikkelen en inzetten?

Neem contact op

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner