Het onderwijs lijkt te kraken en piepen, zowel voor de leerlingen/studenten als voor de leerkrachten/docenten

Studenten

De cijfers over (het beperkte) studiesucces liegen er niet om. In 2020-2021 stopte 20 tot 30% van de studenten in of na het eerste jaar met de gekozen opleiding. In 2019 stopte of switchte 27% van alle hbo-studenten en slechts 61,8% van de studenten bleek uiteindelijk te slagen (over een periode van acht jaar) voor hun studie.

Na vijf was dat overigens nog maar 51,9%. Én dat voor een vierjarige opleiding. De drie belangrijkste redenen: De studie wordt niet als leuk ervaren, de studie is anders dan verwacht en de studenten voelen zich vaak niet op hun plek.  

duurzame inzetbaarheid

Docenten

De cijfers over docenten in het hbo geven ook de druk aan waarmee het onderwijs kampt. Bijna 72% van de docenten ervaart een (zeer) hoge werkdruk. Docenten willen zich best bijscholen, maar ze hebben er niet altijd tijd voor. Werkdruk en roosterproblemen lijken de grootste belemmering voor hun professionalisering.  

Cijfers die dus aangeven dat de druk op de onderwijsketel hoog is voor zowel studenten als medewerkers. Hoe boeiend ook, de cijfers tonen symptomen maar geen oplossingen. Simpele en allesomvattende oplossingen zijn er niet. Hoe draagt me.scancompany bij aan het verminderen van de druk. De me.scan wordt gebruikt binnen diverse hbo-instellingen. Als tool voor studenten om inzicht in zichzelf en in hun talenten te krijgen én als tool voor docenten om inzicht te krijgen in de talenten en belemmeringen van studenten. Zo draagt de me.scan bij aan betere studiekeuzes, aan studiesucces en studentenwelzijn. 

“Met de me.scan breng je natuurlijke talenten heel mooi aan het licht. Het is een tool die aangeeft wat je vooral meer moet doen en wat een beetje minder om zo het optimale uit jezelf te halen. Een krachtig instrument!”

Krista Polle, Lecturer Fontys Hogescholen Automotive

Plan jouw online kennismaking!

Interesse in onze tools of opleidingen?

Maak kennis met ons aanbod van verschillende masterclasses, opleidingen en producten omtrent talentontwikkeling. Deze formule is ontwikkeld voor zowel individuen en groepen. Ideaal voor jouw organisatie! Ben jij klaar om te ontdekken waar jouw krachten liggen en hoe je deze het best kunt ontwikkelen en inzetten?

Neem contact op

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner