Talentscan

Wil je meer inzicht krijgen in het aanwezige talent binnen jouw organisatie? Of wil je als scholier of werknemer meer weten over je talenten en hoe je deze kunt benutten? Met de talentscan van me.scan kun je dat bewerkstelligen. Wij hebben de meest uitgebreide scan op de markt ontwikkeld. Onze talentenanalyse gaat verder dan inzicht op vaardigheden: het is een compleet overzicht van zelfinzicht, gedrag en persoonlijkheid. Lees hier alles over de voordelen van een talentscan / talentenanalyse voor jouw organisatie.

Waarom kiezen voor een talentscan of talentenanalyse?

Met een talent instrument voor het bedrijf zoals onze talentscan kun je verborgen talenten ontdekken, bij jezelf of bij jouw werknemers. De talententent scan is een uitgebreid onderzoek naar eigenschappen, drijfveren en talenten van personen. Waarden, potentieel en aangeleerde patronen worden met de talentenanalyse inzichtelijk gemaakt. Op die manier kom je erachter waar ruimte zit voor persoonlijke ontwikkeling op individueel niveau. 

Als organisatie kun je veel hebben aan een talentscan. Met behulp van onze talent tool kun je werknemers stimuleren om zichzelf te ontwikkelen en bovendien beschikbare competenties benutten en ontbrekende competenties ontwikkelen. Zo verhoog je de duurzame inzetbaarheid van werknemers. 

Waar andere talenten scans in de markt meer de focus leggen op het in kaart brengen van competenties en gedrag, ligt de focus van de talentenanalyse van me.scan meer op de ontwikkeling van persoonlijke eigenschappen. Met onze talent tool kun je niet alleen de talenten van jezelf of je werknemers in kaart brengen, ook onbewuste voorkeuren en eigenschappen worden in beeld gebracht. Aan de hand van de resultaten van de talentscan, worden niet alleen de talenten duidelijk, maar ook drijfveren. Dit bevordert de interne communicatie aanzienlijk en helpt om conflicten te vermijden. Op die manier wordt een veilige werkomgeving gecreëerd. 

Bovendien kan de talentscan gebundeld worden tot een accuraat teamprofiel. Hierdoor krijg je niet alleen inzicht in de kwaliteiten, talenten en vaardigheden van werknemers op individueel niveau, maar ook op het niveau van organisatie als geheel. Het aanwezige talent wordt in een keer afgebeeld, waardoor je snel ziet wat er eventueel nog mist. 

Talentscan in de zorg

Talenten ontdekken met een hoogwaardige test, dat is onder andere in de zorgsector een goede keuze. Met een talentscan in de zorg, kun je alle aanwezige vaardigheden, competenties, en drijfveren van werknemers in beeld brengen en de interne communicatie verbeteren. Dankzij de talentscan kun je optimale zorg bieden doordat je het meeste uit je team haalt. Ook kan de talent tool gebruikt worden om talent perfect te laten matchen met rollen en functies die moeten worden vervuld. 

Naast zelfontwikkeling van het personeel, kan een talentscan ook op een andere manier in de zorg gebruikt worden, bijvoorbeeld binnen het sociaal domein. De talent tool is een goed instrument om de eigenschappen en talenten in kaart te brengen van cliënten en werkzoekenden, bijvoorbeeld. De zoektocht naar (betaald) werk kan dankzij het gebruik van een talent instrument vergemakkelijkt worden. 

Talententest voor je loopbaan of binnen het onderwijs.

Een talentenscan of talententest kan gebruikt worden binnen je huidige loopbaan. Zo kan de vraag of je al jouw aanwezige talenten wel benut worden beantwoordt en kun je aan zelfontwikkeling doen. Het stelt je als werknemer in staat meer te leren over jezelf op de werkvloer en in contact met je collega’s en werkgever. Bovendien kan de talentenscan bij het hele team worden uitgevoerd, om meer inzicht te krijgen in ieders talenten en meer begrip te krijgen voor elkaar. 

Een talentenanalyse kan ook gebruikt worden in het onderwijs. Door een talentenscan te doen, kun je alle vaardigheden, competenties en talenten van scholieren goed in kaart brengen. Op die manier kan voorkomen worden dat scholieren de verkeerde studiekeuze maken en afhaken. Bovendien kan het talent instrument de werkdruk voor docenten verlichten. Met de me.scan krijgen studenten en scholieren beter inzicht in zichzelf, hun talenten en belemmeringen. Zo draagt een talent assessment bij aan het welzijn en het succes van studenten.

Je talenten ontdekken met een test of een talent assessment: het aanbod van me.scan

me.scan biedt diverse talentscans aan voor allerlei branches, zoals het onderwijs, het bedrijfsleven en het sociaal domein. Je kunt kiezen voor:

  • de me.scan: een snelle en diepgaande online talentenscan. Binnen 10 minuten krijg je inzicht over jezelf, je potentieel, je kwaliteiten en je valkuilen.
  • de we.scan: biedt inzicht in de dynamiek in een groep, team of organisatie. Zo versterk je het onderlinge vertrouwen, krijg je een effectievere communicatie op de werkvloer, een betere verdeling van taken en verantwoordelijkheden en kun je verborgen talenten ontdekken.
  • me.talentmatch: inzicht in wat voor werkomgeving bij je past, wat je energie geeft, wat stressvol voor je is, en wat je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen. Als organisatie brengt het inzicht in wat voor persoon er nodig is om een rol te vervullen, als werknemer inzicht in wat voor rol bij je past.


Wil je meer weten over ons aanbod? Neem dan zeker even contact met ons op.

Wil je gebruik maken van onze talent tool? Volg onze opleidingen of neem contact op over onze talentenscan

Wil je graag werken met de talententest van me.scan? Dan is het mogelijk om een opleiding te volgen en te leren hoe je professioneel met onze talent software en talent tool kunt werken. Je kunt de me.master 1, me.master 2, of we.master volgen. Zo leer je wat er schuilgaat achter gedrag, krijg je een diepgaand inzicht in onbewuste voorkeuren, of leer je hoe je effectief teams kunt begeleiden en versterken. 

Heb je vragen over de talentscan of talent software van me.scan of wil je graag wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We bekijken graag samen met jou wat voor talentmanagement tool het beste bij jouw vraag past. 

Schedule your online introduction!

Interested in our tools or training?

Get to know our offer of different master classes, trainings and products regarding talent development. Our products ands services have been developed for both individuals and groups. Ideal for your organization! Are you ready to discover where your strengths lie and how you can best develop and use them?

Get in touch

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner